A bugaci tereprally futam újra az első lett volna

Majer Viktor

A TROB bugaci versenyével kezdtük volna idén is a szezont, ha nem kellett volna elhalasztani. Csak reméljük, hogy gyorsan túl leszünk rajta és újra mehetünk

TROB Adrenalin Kupa Bugac 2020 - elhalasztva

Az elmúlt napok történései fenekestől felborították eddig megszokott életünket. A COVID-19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében szinte minden közösségi rendezvényt, így a sportversenyeket is törölték. Sokáig úgy tűnt, hogy a tereprali versenyek megússzák, mivel nagy területen kerülnek megrendezésre, és viszonylag kevés ember tömörül kis helyen. A védekezési nehézségek mellett azonban nagy problémát jelentett volna, hogy az utazási korlátozások miatt a külföldi versenyzők sem tudtak volna részt venni így nem lett volna korrekt velük szemben, ha a versenyt ilyen körülmények között is megszervezik.   Úgy gondolom jobb biztosra menni és egy későbbi alkalommal kell megrendezni a versenyeket.

A Terep-Rally Országos Bajnokság ezúttal is Bugacon kezdte volna a szezont, ahol 2020.03.20-22 között került volna  megrendezésre az Adrenalin Kupa. Mivel a környék nekem “hazai” pálya, kíváncsian vártam az idei első versenyt.

TROB Adrenalin Kupa Bugac 2020

Persze, hogy a verseny előtt meglegyen a kellő izgalomszint, műszakira kellett vinnem a motort, azaz vissza kellett építenem gyári állapotára. Ez azt jelenti, hogy ami eddig viszonylag összeállt, most újra szétszedésre került, növelve ezzel a rizikót az újabb váratlan eseményekre.

A tervezett versenyt megelőző hétvégére újra összeraktam gépet és sikerült is egy 150 km-es tesztet gond nélkül menni. Bár a tervezett átalakításokkal még nem végeztem, így a verseny elhalasztásával legalább egy kis időt nyertem. Az új motor vásárlása is várat magára, amíg a régit el nem tudom adni.

Hogy mit hoz a jövő, egyelőre még senki nem tudja megjósolni, de reméljük épségben és gyorsan átvészeljük ezt az eddig még sohasem látott mértékű változást.

Amíg a motoron egyedül vagyok és a szabad levegő biztonságos, addig marad a túrázás, ha már nem versenyezhetünk.

0 0
Következő poszt

Lassan újra beindul a hazai tereprally világ

A COVID19 vírus miatt kialakult helyzet teljesen felborította az idei terveket. Az elmaradt versenyek és edzések miatt már mindenki nagyon várja, hogy újra elrajtolhassunk és motorozzunk egy jót.