Technomousse csomag Olaszországból

Majer Viktor

Már sok verseny feladásától megmentett volna, ha korábban alkalmam nyílik egy olyan defektgátló eszköz beszerzésére, amit a legtöbb tereprali és enduro motoros versenyző használ. Ez az eszköz a mousse, egy speciális szivacs, ami a gumiabroncs belsejében a gumibelsőt váltja ki. Gyakorlatilag tömör gumissá változtatja a kereket, így a szúró-vágó tereptárgyak már nem tudják leereszteni. Számos márka közül én most a Technomousse-t választottam.

TechnoMousse Sahara Set

 

TechnoMousse Sahara

Horváth Lajos Laller csapattársam már párszor kisegített ezzel a csodaszerrel, legutóbb a Hungarian Baja futamát tudtam az ő segítségével és egy általa korábban használt mousse-szal befejezni. Pont erre a versenyre egy másik megoldással, a Slime-mal készültem, de az nem hozta a várt eredményt, sőt valószínű, hogy a defektem beszerzésében is szerepet játszott.

Na, de most végre megérkezett a csomagom Olaszországból, ahonnan megpróbáltam a gyártótól vásárolni, mivel a hazai forgalmazók csak a enduro és a cross változatokat árulják. Egy levélváltás után kiderült, hogy tőlük már közvetlenül nem lehet vásárolni, ezért végül az Ebay-en sikerült viszonylag jó áron egy első+hátsó szettet beszerezni.

 

Számos videót megnéztem és cikket elolvastam, hogy melyik márkát célszerű használni. A leghíresebb és a leggyakrabban használt mousse a Michelin gyártósóráról érkezik, viszont ez a legdrágább is. A TechnoMousse ára igen kedvező, ráadásul három keménységben kapható. Sok rosszat is hallottam róla, viszont kb ugyanannyi jót is, szóval úgy döntöttem beruházok és megnézem mit tud.

A mousse sem örök életű, sok tényező befolyásolja az élettartamát. A hallottak alapján leginkább a magas hőmérséklet. Nos, mivel a külföldi (sivatagi) versenyeken való részvételt csak későbbre terveztem, úgy gondolom, hogy a hazai versenyek ideális lehetőséget adnak a Technomousse tesztelésére.

A következő és egyben az év utolsó versenyére már ezzel fogok rajthoz állni, aztán meglátjuk mit tud a szivacs. A tél beálltával gondolom még a jelenleginél is kevesebbet fogok tudni motorozni, de tavasszal, ha minden jól megy folytatódik a versenyzés. Természetesen a tesztalany további sorsáról és a tapasztalataimról megpróbálok majd a későbbiekben beszámolni.

Itt beszerezhető:

Ha valaki esetleg kedvet kap hozzá, az alábbi linken lehet rendelni:

0 0
Következő poszt

Élménybeszámoló - TROB 2017 - Duna Aszfalt Kupa Bugac

Az utóbbi időben nem sok versenyen tudtam indulni főként műszaki és pénzügyi okokból, ezért nagyon örültem, hogy a 2017-es évadot ismét egy “hazai” futammal tudtam indítani. A Terep Rally Országos Bajnokság első fordulója immáron több éve Bugacon zajlik, ami nekem ideális, hiszen a verseny a lakóhelyem és a szülőfalum között […]