Rally Moto News – 2020.01.19

Majer Viktor

Az Africa Eco Race 2020 a mai napon véget ért. Közel két hét alatt tette meg a mezőny a Monaco-Dakar közötti 6500 kilométeres távot.

Africa Eco Race - 12. szakasz - zárónap

Africa Eco Race 2020

Az Africa Eco Race mezőnye a mai napon elrajtolt, hogy megtegye az utolsó 300 kilométert a célig. A régi Dakar Rally hagyományait követve a cél minden évben Szenegál fővárosa Dakar mellett a Lac Rose, azaz a Rózsaszín tó partján kerül megrendezésre. Ehhez még ma St Louis-ból el kellett jutni egy kis halászfaluig, Niokhobig, ahol az Atlanti-óceán partján még 22 km-es száguldás várt a versenyzőkre. A versenyzők kategóriánkénti osztásban a parton egy sorból indulva teszik meg az utolsó szakaszt, ami egyeseknek jutalom, másoknak felszabadító érzés. A cél után még 48 km-t kellett megtenni a pódiumig, ahol a Szenegáli Autó- és Motorsport Szövetség szervezésében lezajlott a díjátadó ünnepség. Családtagok, barátok, rajongók, a média és persze a szervezők közösen várták a célba érkezőket, hogy megünnepeljék a hősöket, akik végigküzdötték az elmúlt két hetet, és a közel 6500 kilométert.

Africa Africa Eco Race 2020 - 12. szakasz
Africa Africa Eco Race 2020 - 12. szakasz
Africa Eco Race 12. szakasz start

Az Africa Eco Race motoros dobogósai

1. Alessandro Botturi (Yamaha)

2. Pal Anders Ullevalseter (KTM)

3. Lyndon Poskitt (KTM)

Alessandro Botturi
Pal Anders Ullevalseter
Lyndon Poskitt

A Malle Moto kategória dobogósai:

1. Amaury Baratin (KTM)

2. Anders Berglund (Husaberg)

3. Mamadou Bocoum (KTM)

0 0
Következő poszt

Indul a 2020-as szezon

2020 elkezdődött, tervezgetés, a versenynaptár összeállítása, egyeztetés korábbi és potenciális támogatókkal és a szezon nagy célja egy új motor.
Start 2020