Rally Moto News – 2020.01.18

Majer Viktor

A Dakar Rally 2020 tegnap ugyan véget ért, de az Africa Eco Race még tart. A mai napon lement az utolsó mért szakasz és eldőlt a végső sorrend.

Africa Eco Race 2020 - 11. szakasz

Africa Eco Race 2020

Mint minden évben, idén is az utolsó mauritániai szakasszal zárult le az Africa Eco Race időmérése és ezzel minden kategóriában eldőltek a dobogós helyezések is. Holnap ugyan még hátravan egy rövid 22 kilométeres tengerparti szakasz, de az már csak játék lesz a verseny végére, hogy a versenyzők kifújhassák a gőzt és megünnepelhessék a célba érést a Lac Rose partján.

Közel két kilométer transzfer szakasz után a mai speciál szakaszon Idini és Teverit között egy 187 km hosszú, rally jellegű pálya várt a versenyzőkre, egy-két kisebb dűnével tarkítva. Bár a pálya viszonylag rövid volt, azért még oda kellett figyelni, hiszen a verseny addig tart, amíg át nem megyünk a a célszalagon, és közben még bármi történhet. A mára kiírt útvonal részben ismét új terepen vitt, ahol nagy tempóval lehetett haladni és egyszerű volt a navigáció. A mért szakaszt elhagyva a mezőnyre a nap végére még egy 284 kilométeres közúti túra várt, hogy a Mauritánia és Szenegál közötti határon átkelve végül a Saint Louis régi repterén felállított táborba érjenek.

Africa Africa Eco Race 2020 - 11. szakasz

Az idei Africa Race végére 66 motoros maradt versenyben. Az utolsó szakaszon ismét az olasz Husqvarna pilóta Paolo Lucci tudott elsőként beérni 2 óra 14 perces idővel. Másodikként a korábbi szakaszgyőztes ausztrál Matt Sutherland ért be csupán 13 másodperccel lemaradva Lucci mögött. A harmadik hely a mai gyors végére Jacek Czachoré lett. A lengyel KTM-es szinte végig az első tízben ment és várható volt, hogy ha jól jön ki a lépés, felérhet a dobogó közelébe.

A mai utolsó mért szakasszal el is dőlt a verseny végeredménye. A tavalyi győztes Alessandro Botturi ma ugyan csak ötödikként ért célba Yamahájával, de ez a teljesítmény is elég volt neki, hogy közel 4 perccel megelőzze az összetettben az Africa Eco Race norvég nagy öregjét, Pal Anders Ullevalsetert.

Az összetett harmadik helyezett ügyében kicsit bizonytalan vagyok, mivel a verseny hivatalos facebook oldalán a mai szakaszgyőztes Paolo Lucci-t hirdették ki, az időmérő összesítésben viszont 22:57-es állapot szerint Lucci 13 perces időbüntetést kapott, ezzel a ma negyedikként beérkező Lyndon Poskitt előrébb ugrott és övé lett a dobogó legalsó foka.

Mivel a hivatalos végeredmény úgyis holnap kerül kihirdetésre, így én is maradok ennél az állapotnál, aztán holnap meglátjuk ki áll fel majd a dobogóra a Rózsaszín tó partján felállított pódiumon.

Africa Africa Eco Race 2020 - 11. szakasz

A mai nap dobogósai:

1. Paolo Lucci (Husqvarna)

2. Matt Sutherland (KTM)

3. Jacek Czachor (KTM)

Összetettben:

1. Alessandro Botturi (Yamaha)

2. Pal Anders Ullevalseter (KTM)

3. Lyndon Poskitt (KTM)

0 0
Következő poszt

Rally Moto News - 2020.01.19

Az Africa Eco Race 2020 a mai napon véget ért. Közel két hét alatt tette meg a mezőny a Monaco-Dakar közötti 6500 kilométeres távot.
Africa Africa Eco Race 2020 - 12. szakasz