Magamról

Motoros pályafutásom 2002-ben indult egy Németországban vásárolt Yamaha DT80 segítségével. Tanyasi gyerek lévén olyan motorokat kerestem, és mind a mai napig azok a gépek vonzanak igazán, amik szembenéznek a földutak és a terep állította nehézségekkel. A kis enduro után egy utcai Yamaha TDR125 következett, ami bár közútra termett, kinézetre valahogy mindig a “Dakar rally”-s gépeket juttatta eszembe. Ezzel a motorral tettük meg párommal első hosszabb túráinkat, amit a kis gép meglepően jól tűrt, de azért egy idő után mégiscsak nagyobb lökettérfogat után kellett néznünk.

2004-ben egy BMW F650GS személyében új családtag lépett életembe, ami azóta számtalan szép élménnyel és sok megtett kilométerrel tett boldogabbá. Az egy hengeres túraenduro eddig tökéletes választásnak bizonyult a hosszabb közúti és a könnyebb terepen végrehajtott túráimhoz. A BMW GS elnevezése (Gelände und Strasse) azaz terep és közút méltó nevéhez. A kis bajor kiválóan teljesített a kétszemélyes Normandiai körúton éppúgy, mint a Budapest – Bamako Rally futamán. Megvásárlása óta a géppel részt vettem a fenti két komolyabb túra mellett számos kisebb, de nem kevésbé kalandos 24-órás és tájékozódási túraversenyen. Ezekről a Versenybeszámolók oldalon bővebben írok.

A nagy álom, a Dakar Rally elérése egyre inkább a terepezés irányába terelt, így a 2007-es Budapest – Bamako Rally óta, lehetőség szerint offroad tájékozódási versenyeken vettem részt és rendszeresen járom a környék földútjait.

2015-ben kisérleti jelleggel beneveztem a Tereprali Országos Bajnokság Bugaci futamára, de itt nyilvánvalóvá si vált számomra, hogy a BMW erre a versenyzésre már nem alkalmas. 2016-ban vásároltam egy Husqvarna TE450 enduro-t, amit némi átépítéssel rali alkalmassá tettem. Azóta ezzel a motorral versenyzek a TROB futamain több-kevesebb sikerrel.

Majer Viktor - HoFeKa Kupa 2018 #106
Majer Viktor – HoFeKa Kupa 2018 #106

2019-ben becsatlakoztam a Laller Racing Dakar Team-hez, ami újabb mérföldkövet jelent a “nagy cél” érdekében.

A jövőben szeretnék minél több versenytapasztalatot szerezni hazai és külföldi versenyeken egyaránt.